Alătură-te comunității Bihorene în proiectul dedicat educației și mediului!

Proiectul „Digitalizare prin Plantare” își are rădăcinile în contextul social dificil în care societatea română (și nu numai) se află în acest moment. Problema defrișărilor excesive ori a lipsei respectului pentru natură reprezintă un laitmotiv trist în vremurile contemporane, vremuri și mai greu încercate de Pandemia Covid – 19, al cărei efect devastator asupra societății este deja cunoscut.

  • Pentru fiecare 30 de lei donați, Organizația Rotaract Club Oradea își asumă responsabilitatea de a planta câte un copac în zona metropolitană Oradea. Fondurile strânse vor fi utilizate pentru a întâmpina nevoile elevilor, prin achiziționarea unor tablete în scopuri educaționale. Elevii, atent selecționați, sunt cei care nu dispun de o situație financiară care să le permită achiziționarea unor asemenea tablete, sau prezintă cazuri sociale defavorizate, sub diferite forme.

Prima ediție a proiectului Digitalizare prin Plantare s-a încheiat cu succes, reușind să plantăm 1500 de copaci, iar din donațiile strânse, cumpărând și oferind 8 tablete la Școala Gimnazială Nr. 1 Tileagd și la Liceul Tehnologic Nr. 1 Cadea.

Pregătim o a doua ediție a acestei campanii, care va dura din 25 martie până în 11 aprilie 2021. Ne orientăm spre alte școli în care sunt copii care nu au un acces facil la educația online, pentru a îi ajuta, dăruindu-le tablete, și continuăm acțiunea de plantare a copacilor pentru a participa la protejarea mediului nostru înconjurător.

2021-04-11T18:00:00

  days

  hours  minutes  seconds

until

Încheierea celei de a doua ediții

• Rezultatele urmărite:
– echiparea elevilor care prezintă cazuri sociale și resurse financiare limitate cu tablete pentru uz școlar; – digitalizarea și echiparea elevilor în cauză , în eventualitatea necesității acestora de a participa la cursuri online.

DONEAZĂ ACUM, IAR NOI NE PUNEM PE TREABĂ!

Singura modalitate de a participa la cursuri. Aceste încercări ale timpului ne oferă oportunitatea de a ne aduce aportul în societate, și ce mod mai bun de a face asta dacă nu prin a învesti în tineri, în viitor. Prin trecerea în online a lecțiilor școlare, observăm o realitate cruntă, și anume faptul că numeroși copii cu potențial, în special cei din zona rurală, nu au mijloacele financiare în vederea procurării unui mijloc electronic, pentru a se putea conecta și participa la lecții.

Scopul proiectului pe termen scurt și mediu este venirea în ajutorul acestor copii aflați în dificultate, prin furnizarea unei tablete prin care să se poată conecta la internet, pentru a participa la ore în bune condiții. Având în vedere provocarea epidemiologică actuală, respectiv probabilitatea recurenței acestui tip de eveniment în viitor, apreciem ca mai mult decât oportună dezvoltarea de asemenea proiecte.

28 Free Learning Apps—Best Educational Apps for Kids During Coronavirus  Quarantine

Scopul pe termen lung al acestui proiect îl reprezintă încercarea de educare socială cu privire la respectul față de natură și asupra efectelor nefaste ale defrișărilor asupra sănătății colective. Este de notorietate faptul că una dintre cauzele majore ale încălzirii globale o reprezintă micșorarea, într-un ritm alarmant, a suprafeței verde existente pe glob. Odată cu o încălzire globală accentuată care crește riscul de dezastru epidemiologic, ghețarii dezvăluie tulpini de virusuri noi, încapsulate în timp, a căror aducere în actualitate reprezintă o amenințare cât se poate de serioasă. Este necesară conștientizarea de către societate al acestui pericol al defrișărilor și, mai mult decât atât, este necesară educarea societății cu privire la necesitatea întreprinderii a cât mai multor acțiuni de acest fel.


Locația de plantare: Sat Sântandrei, pe drumul cel nou construit la intrarea în localitate

Mulțumim de încredere!